Foto

Programul National U15 "Performbaschet, Un pas inainte" a demarat!

Federatia Romana de Baschet a demarat Programul National de Dezvoltare pentru U15 (masculin si feminin), intitulat sugestiv “Performbaschet, Un pas inainte”. Programul national lansat de FRB vizeaza in primul rand pregatirea unica nationala la nivelul U15, dar si organizarea selectiei nationale pentru copii nascuti 1995, si face parte din strategia de dezvoltare si imbunatatire a performantelor in disciplina sportiva baschet pentru o perioada de opt ani (strategie pe termen mediu). Acest program national va fi derulat in confluenta cu programele de tineret, indeplinind criteriile Uniunii Europene, cu resurse umane intre 14 si 35 de ani (sportivi, antrenori, voluntari). Programul anual insumeaza 56 de antrenamente unice, desfasurate in centrele regionale stabilite de Biroul Federal: Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi, Focsani, Sibiu, Oradea, Brasov si Constanta. Totodata, programul national de selectie si pregatire U15 (masculin si feminin), coordonat de directorul de program, prof. Ion Nicolau, va cuprinde si competitii sportive, turnee de baschet, organizate de FRB in colaborare cu Administratiile Publice Locale si Consiliile Judetene, in doua perioade distincte, la un interval de trei luni, pentru a putea stabili rata de progres a jucatorilor si antrenorilor.
Prima sedinta de lucru a avut loc la Sibiu, in week-end-ul recent incheiat, cu participarea presedintelui FRB, Carmen Tocala, a directorului de program, Ion Nicolau, a antrenorului coordonator al loturilor nationale masculine, Ioan Constantin, a presedintelui Colegiului Central al Antrenorilor, Florin Nini, a presedintelui Comisiei de Juniori si Tineret din FRB, Octavian Serban, a responsabililor de zona (Mircea Vulc – Sibiu, Mihai Bolcu – Timisoara, Vasile Popa – Bucuresti, Dan Pavelescu – Iasi, Zoltan Kosa – Oradea, Dan Calancea – Brasov, Vasile Pasca - Constanta), dar si a unor antrenori care vor activa in cadrul acestui program (Razvan Cenean, Tiberiu Ilutiu, Andrei Beatu, Horia Pascu, Alpar Farkas, Ioana Croitoru, Mircea Totolici, Pop Calin, Gabriel Mihailescu, Eugen Rosu, Cristian Craciun, Suzana Onaca, Silvia Andreikovics etc).
In primele sase luni ale Programului National U15 (masculin si feminin), micutii baschetbalisti se vor intalni, bilunar, in week-end, in orasele desemnate de FRB, antrenamentele unice urmand sa se desfasoare dupa cum urmeaza:
Prima zi: antrenament dimineata de 2h1/2 si antrenament dupa-amiaza de 2h1/2
A doua zi: antrenament dimineata de 2h1/2 si antrenament dupa-amiaza de 2h.
Copii vor fi gazduiti in tabere scolare si respectiv hotelurile DJST si vor fi testati si pregatiti, in mod unic, dupa aceleasi metode si folosind aceleasi mijloace.
In urma discutiilor de la Sibiu s-a stabilit ca prima faza a Programului National U15 (masculin si feminin) sa se deruleze astfel:
04, 05, 06 februarie – 6 antrenamente
19, 20 februarie – 4 antrenamente
12, 13 martie - 4 antrenamente
26, 27 martie – 4 antrenamente
02, 03 aprilie – 4 antrenamente
16, 17, 18 aprilie – 6 antrenamente
IN LUNA MAI VA AVEA LOC INTALNIREA RESPONSABILILOR ZONALI, CU PREZENTAREA RAPOARTELOR DE ACTIVITATE.

Parteneri